Laman UtamaMaklumat Unit

Unit Kewangan

UNIT KEWANGAN

Objektif

Memastikan pengurusan kewangan dan akaun dilaksanakan mengikut Akta Prosedur Kewangan, pekeliling kewangan dan pekeliling-pekeliling berkaitan yang berkuatkuasa.

Fungsi

Mengurus,menyelaras,mengawal dan melaksana tindakan susulan ke atas keperluan Anggaran Belanja Mengurus (ABM) mengikut aktiviti dan memantau perbelanjaan dari peruntukan yang diluluskan.

Tugas Utama

  1. Menyediakan Anggaran Belanja Tahunan (ABM), Perjanjian Program dan  Perluasan Dasar Sedia ada mengikut aktiviti.
  2. Memastikan semua pesanan tempatan melalui e-Perolehan dan e-SPKB disediakan dari tarikh nota minta di kunci masuk ke dalam sistem mengikut had kuasa berbelanja yang ditetapkan dalam arahan penurunan kuasa oleh Pegawai Pengawal.
  3. Mengurus,memproses dan meluluskan pinjaman kenderaan dan pembiayaan komputer.
  4. Mengurus,memproses dan menyediakan hal-hal gaji staf JPN, guru-guru ‘pool’/Jawatan Kumpulan dan guru KPM  di sekolah JAIS.
  5. Mengurus dan menjadi urusetia mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Kewangan dan Akaun (JPKA) diperingkat Jabatan secara sukuan tahun mengikut pekeliling Perbendaharaan Bilangan 10 tahun 2008.
  6. Mengurus permohonan Tiket Kapal Terbang dan Penyelanggaraan Waran Perjalanan Udara Awam (WPUA).

 

 

 

CARIAN

PAUTAN

Powered by JoomlaGadgets

MASA ITU EMAS

WAKTU SOLAT

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

PENGUNJUNG

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini29
mod_vvisit_counterSemalam32
mod_vvisit_counterMinggu Ini162
mod_vvisit_counterBulan Ini508
mod_vvisit_counterJumlah76834

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.

Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.

Hak Cipta Terpelihara © 2010 - 2014. Sektor Khidmat Pengurusan & Pembangunan, Jabatan Pendidikan Negeri Sembilan