Laman UtamaMaklumat Unit

UNIT NAIK PANGKAT

 

Objektif

Memberikan perkhidmatan yang efisien berdasarkan pematuhan kepada Peraturan-peraturan Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Awam 1986 [P.U.(A) 151] dan Peraturan-peraturan Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Pelajaran 1974 [P.U. (A) 89] serta pekeliling-pekeliling yang berkaitan dengan urusan kenaikan pangkat


Fungsi

Mengendalikan urusan kenaikan pangkat samada secara Pemangkuan (Hakiki) atau Time Based (KUP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pelajaran Siswazah dan Lepasan Diploma serta kakitangan sokongan termasuk urusan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan dan urusan elaun penanggungan kerja dan elaun tanggungjawab.


Tugas Utama

1.  Mengendalikan Urusan Kenaikan Pangkat Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) dan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma (PPPLD) Secara Pemangkuan atau Secara Khas Untuk Penyandang.

2.  Mengendalikan Urusan Kenaikan Pangkat Anggota Kakitangan Sokogan.

3.  Mengendalikan Urusan Kenaikan Pangkat Pengetua dan Guru bagi Sekolah Yang Mempunyai Kelas Tingkatan 6.

4.  Mengendalikan Urusan Permohonan dan Pengesahan bagi Pegawai Cemerlang.

5.  Mengendalikan Urusan Pengesahan Pengetua, Guru Besar dan Guru Cemerlang.

6.  Mengendalikan Urusan Penyediaan Surat Pelantikan dan Surat Penempatan Bagi Jawatan-Jawatan Kenaikan Pangkat Di Sekolah.

7.  Mengendalikan Urusan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan (LNPT) bagi tujuan Penganugerahan Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Pergerakan Gaji Tahunan.

8.  Mengendalikan Urusan Permohonan Elaun Tanggungjawab dan Elaun Tanggung Kerja.

9.  Mengendalikan Urusan Pencalonan Pingat atau Bintang Kebesaran.

 

 

CARIAN

PAUTAN

Powered by JoomlaGadgets

MASA ITU EMAS

WAKTU SOLAT

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

PENGUNJUNG

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini29
mod_vvisit_counterSemalam32
mod_vvisit_counterMinggu Ini162
mod_vvisit_counterBulan Ini508
mod_vvisit_counterJumlah76834

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini. Syarikat-syarikat yang dirujuk dalam laman web ini tidak boleh dianggap sebagai agen ataupun syarikat yang disyorkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.

Paparan Terbaik: Laman web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar Internet Explorer 8 ke atas dan Mozilla Firefox 4.0 dengan resolusi 1024 x 768 dan ke atas.

Hak Cipta Terpelihara © 2010 - 2014. Sektor Khidmat Pengurusan & Pembangunan, Jabatan Pendidikan Negeri Sembilan